lördag 12 december 2009

Adventskalendern: Världens Bästa Låtar "Lucka 12"


Dagens lucka är nr 12 och låten idag i julkalendern: Världens Bästa Låtar befinner sig på plats 13 på topplistan!

Idag handlar det om en låt som sjungits om och om igen i tv-program som Idol o dyl genom de senaste åren, i egna "personliga" tolkningar. Vissa har totalt massakrerat den, andra har lyft låten till sitt fulla potential. De flesta har i alla fall hört den.

Det är en mäktig, vacker låt...och vad passar väl bättre i detta fall än att låta killen som står för "originalet" (dock inte han som skrivit låten) få framföra den.

Dagens låt: "You raise me up" med Josh Groban

Info: Josh Groban föddes 1981 i Los Angeles. Hans pappa är jude och hans mamma norska. Josh har ägnat sig åt musik hela livet och blev erbjuden ett skivkontrakt år 2001. Hans andra skiva closer 2003 innehåll låten "You raise me up" och tack vare den blev Josh en världstjärna. Dagens låt är överlägset den låt som flest av alla sjungits inför "idol-jury´s" världen över!

Album:
2001 – Josh Groban
2003 – Closer
2006 – Awake
2007 – Noël (julalbum)
2008 – A Collection

Dagens låt, lucka 12 och på plats 13 på topplistan i adventskalendern: Världens Bästa Låtar är: "You Raise Me Up" - Josh Groban (från skivan Closer 2003)

2 kommentarer:

  1. Tjena Calle,
    Tack för en spännande blogg! :)
    En liten rättelse från min norska fru dock. Orginalet You Raise Me Up skrevs ursprungligen av norrmannen Rolf Løvland till den norsk-irländska gruppen Secret Gardens album Once in a Red Moon som släpptes 2002. Secret Gardens version är riktigt bra och kan varmt rekommenderas om du inte hört den förut.
    /Samuel

    SvaraRadera
  2. Hej Samuel!
    Kul att höra från dig :)
    Hade ingen aning om att låten hade norska anor. Har precis lyssnat på den på youtube nu. Den var bra. Guds välsignelse och tillönskan om en skön julledighet till er båda från Kristina och mig!

    /Calle

    SvaraRadera