onsdag 2 december 2009

Adventskalendern: Världens Bästa Låtar - Lucka 2


Så var det dags för andra luckan i min julkalender: Världens Bästa Låtar!
Eftersom det handlar om en topplista på 24 låtar och vi räknar nedåt så är det alltså
låten som befinner sig på plats 23 som presenteras idag!

Och det är ingen mindre än Viva La Vida med Coldplay!

Info: Coldplay är ett av mina favoritband och de tillhör tveklöst några av de absolut mest framgångsrika artisterna i nuläget. De slog igenom med låten Yellow från debutalbumet, och har idag sålt över 50 milj. skivor.
Det finns enligt vissa en utdöende art inom musikvärlden, och det är så kallade "Arena-band", artister som klarar av att sälja ut stora arenor, stadiums som rymmer många tusen människor o.s.v. Det finns nog en sanning i det, dom har minskat i antal helt klart, fast det finns ju några kvar ännu. Man är även överrens om att 2000-talet hittils har fostrat fram 2 nya arena-band som lyckas dra stor publik och kan sälja ut de största arenorna, Green Day och Coldplay.

Coldplay bildades i London 1998 och har släppt 4 album, en Ep och två liveskivor hittils.
Parchutes 2000
A rush of blood to the head 2002
Live 2003
X&Y 2005
Viva La Vida or death and all his friends 2008
EP Prospects March 2008
Left,right,left,right 2009

Bandet skördade stora framgångar på världens musikgalor år 2008 och vann väldigt många priser för sin nya skiva. Låten "Viva La Vida" vann bl.a. en Grammy för årets bästa låt 2008, och det är ju inte så dåligt!

Klippet är hämtat ifrån Mtv World Stage och det är inspelat ifrån en konsert i Tokyo-Japan. Det har en grym skön, maffig konsertkänsla!

Lucka nr 2: På plats 23 på listan: Viva La Vida - Coldplay (från albumet: Viva La Vida or death and all his friends) 2008

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar