tisdag 8 december 2009

Adventskalendern: Världens Bästa Låtar "Lucka-8"Belinda Carlisle - Heaven Is A Place On Earth HQ

Hej! p.g.a. lite strul med upphovsrätten blir upplägget på lucka 8 lite annorlunda! Stora stygga skivbolaget har vart framme och sett till att man inte kan lägga upp klippet till dagens låt direkt på en blogg. Däremot går det jättebra att titta på klippet ändå. Klicka på klippet och sedan på "Titta på Youtube"

Bakom lucka 8 i julkalendern: Världens Bästa låtar döljer sig...Låten som befinner sig på plats 17 på topplistan...och idag handlar det om 80-talets bästa 80-talslåt!!

Heaven is a place on earth med Belinda Carlisle

Info: Belinda Carlisle från California and the US and A toppade världens listor 1987 med singeln Heaven is a place on earth. Hon hade tidigare startat upp och spelat i ett tjejband vid namn "The Go-go´s" men hade nu inlett en framgångsrik solokarriär.

Heven is a place on earth tillhör soundtracket till min uppväxt, framför allt finns det för min del en stark koppling till denna låt p.g.a. att jag i åldern 10 - 15 spenderade väldigt mycket tid i slalombacken i byn där jag är uppväxt. Det spelades musik genom högtalaranläggningen vid backen ofta! Men under alla år, dagar och kvällar som jag hängde där, upp o ner ,nedför backen och upp med liften igen, så fanns det nästan bara en blandbandskasett som spelades om och om igen och igen och igen.....vilken låt tror ni låg som första låt på A-sidan på kasettbandet... ;-)

Album:
Belinda (1986)
Heaven on Earth (1987)
Runaway Horses (1989)
Live Your Life Be Free (1991)
Real (1993)
A Woman and a Man (1996)
Voilà (2007)

Ett tips, en greatest hits skiva med Belinda kan vara värd att investera i! Det är grymma låtar, med en stor dos nostalgi för oss som var med på den tiden!

Lucka nr 8 och på plats nr 17 på topplistan Världens Bästa Låtar är:
Heaven is a place on earth - Belinda Carlisle (från skivan Heaven on Earth 1987)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar