onsdag 9 december 2009

Adventskalendern: Världens Bästa Låtar "Lucka 9"


Lucka nr 9 idag! Dagens låt i julkalendern: Världens Bästa Låtar hittar vi på plats 16 på topplistan!

Det handlar också idag om en typisk gitarr-låt, som det hörde till den goda sakens skull att lära sig ifall man spelade gitarr, för min del var det inget undantag!

Det handlar om "Under the Bridge" med Red Hot Chili Peppers

Info: Red Hot Chili Peppers bildades i Los Angeles 1983. De har även liksom många andra "större" artister ett antal miljoner sålda skivor världen över på sin meritlista, 50 milj mer exakt. De skapade från starten ett eget igenkännande sound då de kombinerade musikstilar som funk och rock tillsammans i melodiösa låtar. De har haft många hits genom åren och skivan varifrån dagens låt är hämtad "Blood sugar sex magik" 1991 blev deras internationella genombrott.

Album:
The Red Hot Chili Peppers (1984)
Freaky Styley (1985)
The Uplift Mofo Party Plan (1987)
Mother's Milk (1989)
Blood Sugar Sex Magik (1991)
One Hot Minute (1995)
Californication (1999)
By the Way (2002)
Stadium Arcadium (2006)

Orginalvideon till "under the bridge" går ej att få tag på på youtube. Det är stora stygga skivbolaget som har vart framme även denna gång och rensat alla officiella videos till den låten. Men det löser sig ändå, jag tänkte bjuda på en schysst live-version av denna låt från brittiska kult tv-programmet "Top of the Pops"

Dagens låt: Lucka nr 9 och på plats 16 på topplistan i adventskalendern Världens Bästa Låtar är: "Under the Bridge" - Red Hot Chili Peppers (från skivan Blood,sugar,sex,magik 1991)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar