söndag 14 februari 2010

Break in - Break out




Det finns många som har upptäckt fördelen med att införskaffa schyssta tv-serier på dvd. Hur ofta visas det egentligen något som man verkligen vill se på tv? Det är ganska sällan om man tänker efter ordentligt. Ibland är det skönt att slappa framför tv'n med en bra film eller en bra serie, eller hur. Istället för att välja att kolla på det program som "verkar" bäst och som går på tv just då, så kan man ju välja att se något som man istället vet är bra.

Jag och Kristina har tre stycken tv-serier som vi följer: Lost, Heroes och Prison Break. Men vi har aldrig följt serierna när de visats på tv, utan vi har införskaffat serierna och dess olika säsonger på dvd.

Vi har nyligen påbörjat den fjärde och sista säsongen av "Prison Break". Prison Break är en sjukt bra tv-serie som vunnit många pris och fått många nomineringar, bl.a. för bästa tv-serie 2005 och 2006.

Handlingen i korthet, hämtat från wikipedia:
"Prison Break var en amerikansk TV-serie som i Sverige sedan 2 januari 2006 sändes på TV3 . Serien kretsar kring Lincoln Burrows (Dominic Purcell), som dömts till döden för ett mord han inte begått. Hans bror Michael Scofield (Wentworth Miller) planerar i detalj hur han ska rädda sin bror och rånar i desperation en bank, med avsikt att hamna i samma fängelse som sin bror. Räddningen visar sig dock, när han tvingas beblanda sig med några av fängelsets farligaste män, bli svårare och mer komplicerad än vad han tidigare trott."

"Första säsongen
Serien handlar om Michael Scofield som är i en minst sagt desperat situation. Han dyker för första gången upp i seriens pilot-avsnitt som en man som går in på en bank och rånar den, för att sändas till det fängelse där hans äldre bror, Lincoln Burrows (Dominic Purcell) sitter felaktigt dömd till döden. Michael tatuerar fängelsets ritningar som Lincoln sitter i på kroppen och rånar en bank för att komma in i fängelset. Planerna går som det ska och i fängelset träffar Michael mördaren T-bag (Robert Knepper) och maffia gangstern John Abruzzi (Peter Stormare) mfl.

I fängelset utsätts han för nya prövningar varje dag samtidigt som Lincolns advokat och före detta flickvän letar efter nya bevis som kan fria honom. Hon möter dock tufft motstånd från högre makter och alla tycks ha ett finger med i spelet. Det blir inte bara problem i fängelset, utan omfattningen av hela affären inleder en stor politisk konflikt."


Ifall det finns någon där ute som håller med mig om att det mest bara är skit på tv, och hellre känner för att vilja kolla på nåt med lite mer kvalité, så kan jag rekomendera denna tv-serie, för den som inte sett den ännu. Det finns fyra säsonger och en fristående film till serien.

Här kommer en trailer för säsong 1: (kommenterad av den där killen med mörka "trailer-rösten")

/Calle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar