onsdag 10 februari 2010

A mans gotta do what a mans gotta do...

Det finns vissa saker som människor av olika anledningar upplever en inre maning att genomföra någon gång under sin livstid! Det kan handla om väldigt olika saker, gemensamt för dem är att de kan sammanfattas som någon form av mandomsprov.



Hoppa Fallskärm



Åka Vasaloppet



Pröva på Offpist i Alperna



Göra en Roadtrip genom USA


Bestiga Mount Everest eller ett annat berg



Vandra genom Amazonas Djungel





Spela igenom Resident Evil serien i kronologisk följd




1996 släpptes det första spelet i serien, Resident Evil, till PS1 (Playstation 1)
Det innebar för många en helt ny form av spelupplevelse. För att sammanfatta det kort, "spelet skrämde slag på kidsen". Här kommer även en kort resumé av handlingen i det första spelet, hämtat från wikipedia:

"Spelet utspelar sig i en herrgård utanför Raccoon City, dit en elitstyrka skickats för att undersöka några brutala mord som hänt ute i skogen där ett antal offer sett ut att vara halvätna. Kontakten tappas med första gruppen (Bravo) och Alpha gruppen skickas in. De hittar Bravos helikopter men inga spår av överlevande, då de blir anfallna av galna hundar och måste ta skydd i herrgården. Väl inne sprider de återstående medlemmarna ut sig för att söka efter ledtrådar till vad som orsakat morden.

Spelaren upptäcker gradvis vad som döljer sig bakom herrgårdens fasad; herrgården var i verkligheten en forskningsanstalt för biologiska vapen och efter en olycka har ett virus läckt ut och personalen som smittats förvandlades till zombies. Försöksdjur som till exempel virusmuterade hundar har rymt och utgör ett hot mot spelaren. Till slut kommer spelaren även över information som antyder att det hela inte är en olyckshändelse utan ett kontrollerat experiment iscensatt av företaget Umbrella där S.T.A.R.S. observeras i strid mot de muterade varelserna."

Det där var en liten inblick i spelets handling. Genom åren har det släppts flera uppföljare till serien:

Resident Evil Zero
Resident Evil
Resident Evil 2
Resident Evil 3 Nemesis
Resident Evil X Code Veronica
Resident Evil 4
Resident Evil 5

Som framgår av bilden så äger jag alla spelen till Gamecube utom det senaste, Resident Evil 5, som endast finns tillgängligt till PS3.

Jag befinner nu mig halvägs igenom "Resident Evil Zero" (som utspelar sig "before the mansion incident", välbekant för oss invigda) Det är en rejäl dos nostalgi att spela dessa spel igen.

Här följer ett litet collage med bilder hämtade från spelen:


Skulle du gå in i detta hus frivilligt?



Det som mycket bidrog till den där läskiga känslan med spelen var miljöerna, de mörka korridorerna, det knarrande trägolvet och vinden som orsakade trädgrenar att slå mot fönsterrutorna





Några lokala Zombies som bjuder upp till dans



Allt Leon vill är att hitta presidentens dotter som blivit kidnappad av en spansk sekt vid namn "Los Illuminados" och föra henne tillbaka till "the States"
Men det finns många i den undangömda bergsbyn i Spanien som inte vill att så skall hända, bl.a. dessa elaka munkar. Men med stadig hand, k-pisten full med ammonution och fingret på avtryckaren så har dessa elaka munkar snart reciterat sin sista mässa...




Stöter du på denna elaking och inte har tillräckligt med ammonution och handgranater innanför västen så kommer du snart att känna dig ett huvud kortare, bokstavligen..


"Are the faint sounds of footsteps those of survivors..?"

- Welcome to the world of survival horror!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar