torsdag 4 november 2010

Filmrecension: The Social Network




Jag såg "Facebook-filmen" The Social Network i helgen.

Den var faktiskt rätt bra, hade inga direkta förhoppningar heller om hur den skulle vara.

I korthet så handlar "The Social Network" om killarna som skapade världsfenomenet "Facebook", och framför allt om sidans "pappa" Mark Zuckerberg.

Det var i alla fall rätt intressant att få en liten inblick i hur det gick till från att första idén kläcktes till att Facebook såg dagens ljus i februari 2004.

Naturligtvis, eftersom även denna film bär Hollywood-stämpeln på sig, så bör man nog förhålla sig en aning kritisk till hur själva storyn utspelar sig i filmen. Allt som sker i filmen kanske inte speglar hur det gick till i verkligheten. Det är väl inte orealistiskt att tänka sig att man har "kryddat" handlingen på sina ställen för att skapa extra dramatik.

Oavsett så finns det fakta som bevisar att turerna kring Facebook långt ifrån har varit oskyldiga. Korruption, lögner och brustna vänskapsrelationer är några spår som själva tillkomstprocessen lämnat bakom sig. Man blir åter påmind om hur tragiskt det är att se människor förvandlas (till det sämre) på grund av girighet efter pengar, makt och inflytande.

Fakta: Facebook har idag över 500 miljoner användare världen över. Sidans skapare är i dagsläget världens yngsta miljadär med en uppskattad förmögenhet på 70 miljarder kronor.

Den officiella trailern:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar