Det var inte bara den nya adventsjulstjärnan som hängdes upp hemma hos oss i lördags. Jag passade även på att baka och bjuda frun på (finska) julstjärnor. :)
Jag tycker att det är lite kul att jag sitter här och skriver och delar med mig av ett recept, det har nog aldrig hänt förr, men så här går det till:
Finska Julstjärnor (10 st)
Du behöver:
smördeg, om du vill slippa enkelt undan så köper du färdig fryst smördeg i affären, som redan på förhand är lämpligt skurna i 10 st bitar.
En påse urkärnade katrinplommon
Socker
1 ägg
- Koka plommonen långsamt i 2-4 dl vatten tillsammans med 3 msk socker, i c.a. 20 minuter.
- Kör blandningen i en mixer el dylikt och låt plommonsylten svalna efteråt.
- Lägg ut smördegsbitarna, klicka på 1 msk plommonsylt på varje bit och snitta upp degen från kanterna mot mitten
- Vik ihop på följande sätt
- Knäck ett ägg i en skål och pensla på julstjärnorna, vänta några minuter, grädda sedan julstjärnorna i 225 grader i 8-10 minuter.
- Ta ut julstjärnorna ur ugnen, pudra på lite vanlijsocker and your golden! :)
måndag 29 november 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar