onsdag 2 mars 2011

Musiknytt 2011 - Del 3

I måndags släppte gruppen: "Beady Eye" sin debutskiva: "Different Gear, Still Speeding". Beady Eye består av samtliga f.d. medlemmar från Oasis, förutom Noel Gallagher.

Jag har idag lyssnat igenom skivan för första gången, och tänkte bidra med lite feedback.

Efter en genomlyssning så låter skivan helt okej. Det är inte: "(What's The Story)Morning glory?", det är något helt annat, med all rätt bör väl tilläggas. Visst låter det en del Oasis om ett par låtar, exempelvis öppningslåten: "Four Letter Word", som för mina tankar till: "Bring It On Down" från debuten. Men det är verkligen inte ett nytt Oasis som Beady Eye försöker sig på att vara. Det känns enbart positivt.

På: "Different Gear, Still Speeding", finns inga: "dist-mattor" till gitarrpålägg. Istället möter man mer "cleana" gitarrer, som i rätt stor utsträckning är akustiska med.

Låtarna i sig vävs ihop till en helhet. Det känns som om låtarna hänger samman med varandra. Det känns mer som ett helt album, med låtar som följs åt och håller varann i hand, än en skiva med vissa enskilda, starkare låtar som skulle kunna kategoriseras som typiska: "singlar".

Det låter väldigt mycket 60-tals pop om den här skivan med. Influenserna från Beatles, Stones och T-Rex lyser tydligt igenom.

Avslutningsvis tycker jag att man kan säga att: "Different Gear, Still Speeding", är ett självsäkert album, som låter bli att mucka gräl med någon. Det känns som om den tiden är förbi för Liam och de andra. Tur det, skulle troligtvis ha upplevts som ganska omoget annars!

Betyg: 3/5

"Four Letter Word", inspelad live i legendariska Abbey Road Studios:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar