onsdag 13 oktober 2010

Tage




Idag är det exakt 25 år sedan Tage Danielsson (1928-1985) dog. Orsaken till att jag uppmärksammar detta är att jag hade en skoluppgift för ett par veckor sedan där jag skulle leta reda på en sak som var aktuell i kommunen och sen skriva en nyhetsartikel. Det blev en artikel som uppmärksammade linköpingssonen och hans minst sagt händelserika karriär.

Tage Danielsson var under sitt liv bland annat verksam som författare, skådespelare, regissör och komiker. Han bildade tillsammans med Hasse Alfredsson kultduon "HasseåTage" (en 60 och 70-tals variant av Filip&Fredrik för er yngre läsare)

Humor brukar ju anses vara en färskvara. Du skrattar sällan lika mycket åt ett skämt som du hör för andra gången brukar det heta. Visst ligger det någonting i det.

Mycket av Hasse&Tages och Tage Danielssons material kanske inte känns lika aktuellt idag som det gjorde då när det begav sig, men det innebär inte att det inte finns saker som fortfarande funkar och är roliga. Även om mycket av humor är färskvara så finns det alltid bitar som är tidlösa och kommer att leva vidare och uppskattas av kommande generationer.

Här kommer ett revynummer som heter "Kaffe & Bullar", som jag förstått är något av en personlig favorit för många "Tage-fans"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar