fredag 15 oktober 2010

Skall det va så svårt?




Tittade in på Stefan Swärds blogg för ett par dagar sedan och såg att han skrivit ett inlägg om medioker "lagomkristendom". Han satte ord på mycket som jag själv funderar över, hoppas på eller irriteras av!

I korta drag så går hans inlägg ut på han markerar mot den "ofarliga" lagomkristendom som mer o mer får fäste i samhället. Jag delar hans frustration kring detta och är enig med honom i det han skriver.

Skall det va så svårt? Varför verkar det alltid som att det blir en massa polariserande bland oss kristna hela tiden? "Vi och dom". Vi tar avstånd ifrån den typen av förkunnelse...Vi tar avstånd fån den rörelsen...Vi tar avstånd...bla bla bla...

Skall det va så svårt? Att kunna få se en äkta enhet mellan kristna från olika traditioner och kulturer. Skall det va så svårt att se det karismatiska och det kontemplativa stå sida vid sida och accepteras och respekteras på bred font av oss troende? Skall det va så svårt att komma fram till den insikten att kristna som uttrycker sig annorlunda än vad vi själva gör, inte utgör något hot, utan en möjlighet för oss, till att bli berikade? Och sen kanske vi har något som någon annan behöver?

Jag hoppas så. Jag tror också att det är möjligt! Men vägen dit kommer kanske att bli något turbulent? "Allt som kan skakas, kommer att skakas." (Hebr.12:27)

Här är Länken till inlägget!

Frid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar