söndag 30 januari 2011

Even Better Than The Real Thing?




Nja, knappast, men det var ändå hög klass på spelningen som tributebandet "U2UK", som var i stan igår, bjöd på!

Det här med "tributeband" kanske inte alla har koll på? Det är alltså band som fått en plattform genom att åka runt och spela andra artisters låtar. Ett "coverband" är en grupp som spelar olika artisters låtar. Ett "tributeband" är ett band som riktat in sig på en enda artist/grupps låtar. Ofta försöker tributebanden även efterlikna sina idoler genom att anamma deras yttre stil på scenen med, i form av kläder, rörelser osv. Tanken med ett tributeband, förutom att dom som spelar i bandet har kul och får leka rockstjärnor, är att tributebandet får verka surrogat istället för den äkta varan. Alla har kanske inte möjlighet att åka på konseter och se sina favvoband och då kan ju tributebanden bli ett möjligt och framför allt billigare alternativ. Sen är det, som var fallet för min del igår då, ju alltid kul att gå och se ett band som lirar en av ens personliga favoriters låtar!

U2Uk, är som namnet frikostigt avslöjar, ett tributeband från England som spelar U2 låtar. Killarna i bandet har lyckats så pass bra med detta att de tjänar ihop sitt levebröd genom att resa runt i världen som låtsas-U2. Det som jag gillade med spelningen igår var att de verkligen gick in i rollerna till 100%. Bäst betyg får utan tvekan killen som spelade Bono. Hans sångröst var faktiskt väldigt lik, plus att hans kroppsrörelser på scen var synkade med den äkta mr Paul Hewson. Sedan hade han exakt samma kläder som Bono med, detsamma gällde de övriga bandmedlemmarna. Det var kul, skall man försöka föreställa någon annan så är det väl lika bra att gå in för det fullt ut.

Musikaliskt fanns det heller inget att anmärka på. De höll sig strikt till hur U2 spelar sina låtar live och U2UK's Edge satte varenda ton som den riktige Edge spelar. Konsetern var uppdelad i två pass, vilket först kändes lite konstigt, som en matinespelning eller en teaterkonsert typ. Först spelade dom en timme, sen var det 15 min paus, sen körde dom en timme till. Låtlistan var det verkligen inget fel på heller, speciellt kul var det att få höra några låtar som jag själv inte fått höra live de tre gånger jag sett U2. Dessa låtar var "Even Better Than The Real Thing", Out Of Control", "Runnig To Stand Still" och "Bad".



Här kommer setlisten:
Del 1:
Even Better Than The Real Thing
New Years Day
Until The End Of The World
One
Unchained Melody
Bad
Desire
Bullet The Blue Sky
Running To Stand Still
Where The Streets Have No Name
Pride(In The Name Of Love)

Del 2:
Get On Your Boots
No Line On The Horizon
Beautiful Day
I Still Havent Found What I'm Looking For
Stand By Me
City Of Blinding Lights
Sunday Bloody Sunday
Elevation
I Will Follow
Vertigo
With Or Without You

Extranummer:
Out Of Control

Beautiful Day:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar