torsdag 13 januari 2011

Behovet av förebilder


Vill uppmärksamma en artikel som gjorde mig på väldigt bra humör idag!

Dagen har en kortare artikel om den amerikanske förkunnaren Francis Chan och olika val som denne gjort sista tiden.

Francis Chan är bestseller-författaren som började nå "stjärnstatus" inom kristenheten i USA. I höstas flyttade han och familjen till Thailand för att arbeta på ett barnhem och komma bort ifrån rampljuset. Chan berättar för tidingen "Charisma" att han "hörde Francis Chan oftare än han hörde Den helige Ande i sin församling". Han reagerade starkt mot det felaktiga fokus som riktades emot honom och beslöt sig alltså för att resa iväg för att få en distans till det.

"- Det blev för mycket fokus på mig. Jag vill vara använd av Gud, men jag tror vi hellre vill göra hjältar av människor än att följa Gud och den helige Ande."

Francis Chans beslut och handlande får min fulla respekt. Det råder ingen som helst tvekan om att det i vår tid finns en stor skepsis och misstänksamhet, speciellt bland unga människor, mot ledarskap och personer som axlar någon form av auktoritetsroll, kristet ledarskap inget undantag. Förtroendet för den kristna församlingen är på vissa håll väldigt lågt. Många som är kristna kanske också bekymmersamt funderar över hur det skall gå i framtiden, äldre personer i synnerhet?

Får vi en våg av andliga ledare som likt Chan vågar följa sin inre röst och lyda det som de upplever att Gud kallar dom till, då skall vi nog se att saker och ting börjar röra på sig. Det är kristna och kristna ledare av den kalibern som kommer att rädda det sjunkande församlingsskeppet från att kapsejsa. Det här inger hopp inför framtiden!

Länk: Pastor tog timeout i Asien

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar