tisdag 29 november 2011

Three Chords And The Truths Julkalender 2011: 24 Great Live Performances




Never say never...
Efter att ha haft två stycken "Julkalendrar" på bloggen innan ("Världens Bästa Låtar" 2009 och "24 One-Hit Wonders" 2010), trodde jag nog att jag var klar med musiktemat, ifall det eventuellt skulle bli någon till julkalender. Så blev det alltså inte, och i år kan jag stolt bekräfta att Three Chords And The Truths julkalender anno 2011 heter: "24 Great Live Performances"!

Vad vore livet utan musik? En berättigad fråga i allra högsta grad. Nästan alla människor gillar ju musik, fast för vissa av oss ligger kanske konsten något närmare hjärtat ändå.

Musik skall avnjutas live, så är det bara. Visst är det gött många gånger att lyssna på färdig inspelad musik. Men det finns något i live-musiken som man ändå aldrig kommer att nå fram till, när man lyssnar på en inspelad skiva. När ett musikstycke framförs live går det inte att fuska. De som spelar låten är tvungna att leverera där och då, det går inte att backa tillbaks bandet och göra om. Det är mycket det som är magin med live-musik. Lägg även till publikkontakten och en snygg scenshow och du har alla de element som krävs för att skapa en grym konsertupplevelse.

I Julkalendern: "24 Great Live Performances" har jag tagit fram 24 olika videoklipp med 24 olika artister/band som framför 24 låtar live i olika sammanhang. Jag har gjort en djupdykning i minnesbanken och plockat fram grymma liveframträdanden som jag kommer ihåg att jag sett under årens lopp, och som jag tycker är något utöver det vanliga. Tack vare Youtube finns ju det mesta att få tag på i dessa tider, även mina 24 liveklipp.

Min vana trogen har jag försökt variera artister och musikstil, men utan att ge för många ledtrådar kan jag ändå avslöja att årets julkalender kommer att "rocka" betydligt mer än föregångarna!

Julkalendern fungerar som så att det videoklipp som ligger på plats 24 på listan hamnar i lucka 1 den 1:a december, vilket i sin tur innebär att det liveframträdande som ligger på plats 1 avslöjas 24:e december

Jag välkomnar alla intresserade att följa med och ta del av julkalendern! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar